Blog | Dudes & Donts kwam bij ons eten!

‘Van vlees tot vegan, de kaart bij NELIS staat vol verschillende gerechten. Het duurt dan ook even voordat iedereen een keuze kan maken. Ondertussen begint de honger echt op te spelen, dus tovert Inge alvast een soepje van paarse broccoli met een schaaltje olijven op tafel. Maakt het wachten weer wat dragelijker. Tip voor wie net als ik nooit kan kiezen: ga vooraf voor de 'Naastenliefde'. Een plateautje vol met kleine gerechten zoals rilette van makreel, een kaaskroketje en Arabisch gekruid buikspek. Stuk voor stuk allemaal on point. Alleen de geitenkaas met blauwe bessen is zelfs voor deze kaasliefhebbers misschien net iets te heavy. Ook mijn tafelgenoten werken razendsnel hun voorgerechten weg. Goed teken.

Geen idee waarom, maar in restaurants kies ik vaak voor een vegetarisch hoofdgerecht. Zo ook bij NELIS West. Vegan zelfs. De bekende Dutch Weed Burger it is. Een burger die ik al vaak bijna wilde bestellen op een festival, maar eigenlijk nooit deed. Bij de eerste hap blijkt dat vrij dom te zijn geweest. Voorzien van een lading zoete aardappelfrieten mis je het vlees geen moment. Dikke aanrader! Om mij heen staat onze tafel vol met andere toppers. Bijvoorbeeld de bietenrisotto met geitenkaas, kalfsrib-eye met zoete aardappelfrittata en de runderbavette met bitterballen van rucola. Niemand heeft iets te klagen. En dat zegt genoeg met dit gezelschap’.

Lees zijn blogpost op www.dudesendonts.nl

Nelis West