NELIS Nieuws | Nieuwe Wijnkaart

Wat zijn we trots op onze fantastische nieuwe wijnkaart Alle wijnen van onze nieuwe wijn leverancier hebben we met ze alle geproefd en daar hebben we o.a. deze toppers uit geselecteerd:

SAUVIGNON BLANC

Sinds 1992 worden de wijnen van Twin Islands geproduceerd door het familiebedrijf Nautilus Estate, gevestigd in het hart van Marlborough op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Een witte wijn om van te watertanden. Het verfrissende zuur wordt vergezelt door aroma's van passiefruit, citroen en verse kruiden. Deze lichtvoetige wijn is heerlijk in balans, heeft spanning en is plezierig in de afdronk.

PINOT GRIGIO

In de provincie Verona groeien de Pinot Grigio druiven op een bodem van vulkanische oorsprong, één die rijk is aan kalk en klei. Een mooie stimulans voor bloemige aroma's. De zon brengt u vervolgens het zachte tropenfruit. Prachtige pure Pinot Grigio. Deze Farina wijn heeft een licht aromatisch boeket van peer en ananas, met een florale toets. De droge, zachte structuur en verfrissende smaak maakt deze 'Italiaanse' breed inzetbaar!

PRIMITIVO

De wijngaarden liggen in Manduria, wat een onderdeel is van Apulië, in de hak van Italië. Een violet rode stevige, vlezige wijn met lichte en verfijnde aroma’s. Een aangename fluweelzachte smaak, vol en harmonieus.

GRUNER VELTLINER .

Gelegen in het gebied Kamptal te Oostenrijk. Langenlois, waar Weingut Steininger gevestigd is, is dankzij zijn uitgestrekte wijngaarden de grootste wijnstad van Oostenrijk. Steininger is een echt familiebedrijf. Een zeer fruitige, klassieke witte wijn met een intrigerend pepertje in de smaak. Zachte zuurstructuur en een opmerkelijke vruchtengeur. Levendig, elegant met mineralen in de afdronk.

NELIS wijnkaart.JPG
Nelis WestWijn